Pályázat

Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

 • A kedvezményezett neve: POLILAKK Ipari Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
 • A projekt címe: „Napelemes rendszer telepítése a Polilakk Kft-nél”
 • A szerződött támogatás összege: 7 947 500 Ft
 • A támogatás mértéke: 55%

A projekt tartalmának bemutatása:

Cégünk a „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” c. GINOP-4.1.4-19 azonosítószámú felhívásra benyújtott pályázat keretében 52,36 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítését vállalta. A hálózatra visszatápláló napelemes rendszerek a napenergia-hasznosítás jelenleg leggazdaságosabb módját jelentik. Átlagos fogyasztás esetén a teljes éves villanyszámla kiváltható ilyen napelemes rendszerrel.

 • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.06.30.
 • Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-2020-02307

 

A POLILAKK KFT. TERMELÉSI KAPACITÁSÁNAK BŐVÍTÉSE, KRÓMMENTES FELÜLETKEZELÉSI BERENDEZÉSEK BESZERZÉSE EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL

A Polilakk Kft 2015.02.02 és 2015.10.30 között sikeresen megvalósította a „Polilakk Kft. termelési kapacitásának bővítése, krómmentes felületkezelési berendezések beszerzése” című projektjét. A Polilakk Kft. a projekt megvalósításához 31,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg, a GINOP 1.2.1-14-2014 pályázat keretén belül.

A projekt elsődleges célja, hogy a Polilakk Kft megfelelve az Európai Uniós előírásoknak, krómmentes felületkezelési eljárás alkalmazásával képes legyen nyitni a jármű- és gépipar felé. A cél elérése érdekében a projekt megvalósítása során beszerzésre került 2 db zsírtalanító kád, 4 db merítő kád, 1 db szárító kád, 4 db merítő kaloda, vagy más néven kosár, programozható logikai vezérlő (PLC), valamint egy anyagmozgató rendszer: futómacska pálya, 2 tonnás emelő berendezéssel, elektronikus mozgatással.

Összességében a projekt megvalósította célját, a fejlesztésnek köszönhetően sikerült egy előkészítő kádsort beállítani, mely lényegesen felgyorsítja az anyagkezelési folyamatokat, és 42%-os kapacitásnövekedést jelent. Ez a növekedés és a szabályozási változások lehetővé teszik új piacok szerzését, az ezáltal bővülő kereslet kielégítését, és export tevékenység végzését is.

Új technológia bevezetése a Polilakk Kft-nél

 

 • A kedvezményezett neve: Polilakk Ipari Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
 • A projekt címe: „Új technológia bevezetése a Polilakk Kft-nél”
 • A szerződött támogatás összege: 29 281 424 Ft
 • A támogatás mértéke: 50%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

Az adaptív technológiai innovációs tevékenységet biztosító projektünk olyan eszköz beszerzését célozza meg, amely révén vállalkozásunknál új szolgáltatás, eljárás jön létre. Ugyanis, a lézervágó gép beszerzésével az építőiparban, szűkebb értelemben a cégünk tevékenységét érintően az alumínium nyílás-záró gyártó cégek egyre szélesebb körben kívánják alkalmazni a különféle alumíniumból készült külső homlokzati burkolatelemeket, valamint beltéri burkolati elemeket. Ennek az újonnan fellépő igényeknek megfelelően, ezek gyártásához szükséges az egyre bonyolultabb technológiai kivitelezés a gyártás folyamán is. A cégünk által beszerezni kívánt lézervágó géppel ezeknek a megnövekedett igényeknek megfelelően a bonyolultabb, és magasabb színvonalú egyedi gyártást tudjuk biztosítani. A korszerű lézervágóval magasabb minőségben teljesíthetjük megrendeléseinket és jobb minőségű szolgáltatást nyújthatunk partnereinknek. Az ily módon teljesített megrendelések nagy részére porfestési igény is jelentkezik, amelyik cégünk fő tevékenységi körében jelent új piacokat, illetve megrendelés növekedést. Az innovatív módon működő új gép lehetővé teszi a hatékony munkavégzést, ezáltal a termékek elkészítésének munkafolyamata lerövidül, ez a vállalható darabszám növekedését, a ráfordított költségek hatékonyságnak javulását, valamint a vevői igények tökéletes kielégítését eredményezi. Cégünk fő tevékenységi körébe tartozik az alumínium nyílászáró gyártó cégek megrendelései alapján az egyedi méretekre leadott burkolati elemek, valamint egyedi méretű szegések, takarások gyártása alumínium táblalemezekből. Ezen megrendelések teljesítéséhez szükséges korszerű lézervágóval magasabb minőségben és hatékonyabban, rövidebb határidővel tudunk vevőink egyedi igényeinek megfelelni, azok korszerű gyártását tudjuk megrendelőink részére vállalni. A fejlesztés eredményeképpen új piacok szerzésére, hatékonyabb munkavégzésre és színvonalasabb teljesítésre nyílik lehetősége cégünknek.

 

 • A projekt tényleges befejezésének dátuma: 06.27.
 • Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-03262

Polilakk Kft. sajtóközlemény megtekintése pdf formátumban:  

Cégünk részt vesz a Széchenyi Terv Plusz pályázaton, melynek célja munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása.

Kedvezményezett neve: POLILAKK Ipari Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Képzés neve és célja: GINOP_PLUSZ-3.2.1-21 A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül

Szerződött támogatás összege: 22.698.200,-FT.

Képzések részletes bemutatása:

Konfliktuskezelés 20 óra : Konfliktuskezelés programmodul célja, hogy a résztvevők képesek legyenek felismerni konfliktuskezelés módját és tudják a konfliktusokat a tanultaknak megfelelően alkalmazni, a gyakorlatok feldolgozásával az ”itt és most” –ból az „ott és akkor” -ra fordítani.

Teljesítménymenedzsment 16 óra: A programmodul célja, hogy a képzésben résztvevők képesek legyenek értelmezni a munkatársi beszélgetés célját és fontosságát. Megismerjék az értékelés folyamatát és az előkészületi funkciókat.

Táblázatkezelés alapok haladóknak 32 óra : Legyen képes egy táblázatkezelő program haladó szintű használatára: táblázat kialakításához és formázásához szükséges műveletek végrehajtása, matematikai képletek és függvények használata, diagramok készítése, pénzügyi műveletek végrehajtása.

Asszertív kommunikáció 20 óra : A résztvevők képesek legyenek felismerni a személyiségüket, valamint mások személyét és ennek megfelelően tudjanak hatékonyan, asszertíven kommunikálni velük. Megismerik a résztvevők a kommunikáció csapdáit, illetve hogyan tudják ezt elkerülni.

A Csapatépítés 20 óra : A résztvevők képesek legyenek megismerni önmagukat és csapattársukat. Hatékonyan tudjanak egymással kommunikálni és a felmerülő, problémáikat kezelni. Tapasztalják meg a csapatmunka, együttműködés, összhang, csoportszerepek fontosságát.

 

Képzések tervezett befejezési dátuma : 2023. október 06.

Kapcsolat

14 + 14 =

Budapesti telephely

1047 Budapest, Baross u. 91-97.
+36 30 791 3265
+36 30 791 4285

Miskolci telephely

3533 Miskolc, Kerpely A. út 35.
+36 30 469 8874
06 46 532 494